Fat Front

Fat Front


Visas söndag 5 april kl. 18:00 och onsdag 8 april kl. 18:00

Språk: danska och svenska med engelsk text.


Biljetter finns att köpa på www.bio.se samt i entrén där vi tar emot Swish eller kontant, ej kort.


I Fat Front möter vi fyra kvinnor som har fått nog av självhat och skam. Som en del av en växande kroppspositivistisk rörelse vill de spränga snäva skönhetsnormer, reclaima ordet tjock och ge plats för fler typer av kroppar och ideal. En varm och livsbejakande berättelse om frigörelse, gemenskap och revolution.


De fyra skandinaviska kvinnorna Helene, Marte, Pauline och Wilde är alla en del av en växande kroppspositivistisk rörelse. De har fått nog av självhat och skam och vill reclaima ordet tjock. Genom föreläsningar, demonstrationer i det offentliga rummet och på sociala medier vill de spränga snäva skönhetsnormer och nå ut till ännu fler kvinnor. Målet är att ge plats för fler typer av kroppar och ideal i vårt samhälle. Fat Front är en varm och livsbejakande film om frigörelse, gemenskap och revolution.


Regissörerna Louise Detlefsen & Louise Unmack Kjeldsen:
För två år sedan läste vi i en studie att 50% av unga kvinnor i åldrarna mellan 15 och 25 inte tycker om sina kroppar. Mestadels pågrund av att de anser sig vara för tjocka. När vi berättade detta för våra 18- och 16-åriga döttrar svarade de förvånat: “…Bara 50%?” Det är vad som fick oss att göra den här filmen. En rörelse som utmanar det normativa kroppsidealet har tagit form. De kallar sig kroppspositiva aktivister och de har alla en sak gemensamt: trots allt de tvingats gå igenom bara av att vara tjock, kämpar de för sin rätt att leva, röra sig och älska sin kropp precis som den är. Denna feministiska rörelse och den universella övertygelsen att alla människor är lika mycket värda är denna films bränsle. Vår ambition med Fat Front är att delta i kampen genom en hyllning till den naturliga kroppen—både konstnärligt och politiskt.
— Louise Detlefsen & Louise Unmack Kjeldsen


  Kontaktuppgifter Bio Kaskad

  Blackebergsplan 3, 168 48 Bromma

  T:bana Blackeberg

  Facebook


  Frågor:

  info@biokaskad.se

  08-370 970


  Bokning av Kaskad:

  boka@biokaskad.se

  073-982 66 79